Op 23 juni 2015 was Het Gezondste Festival te gast bij het Stadskantoor Utrecht.

Meer dan 50 ambtenaren van diverse afdelingen kregen in groepen een rondleiding door het Stadskantoor van een onderzoekster van de Universiteit voor Kritische Gezondheidsbeschouwing. Met haar reisden de bezoekers ’terug naar het jaar 2015′. Het was een hele ervaring om de huidige gezondheidsaspecten van de werkomgeving en de daarin werkende mensen vanaf een afstandje te bekijken. Dit leidde tot uitspraken als “die mensen gebruikten vroeger nog papier joh!” en “dat ze toen nog rookten…”

Na de rondleiding kwamen ze op het festivalterrein in het bedrijfsrestaurant, waar ze verschillende tests en proeven deden: brein-spellen, een voedselinnovatieworkshop, fietsen door een virtuele wereld, een parcours afleggen met een ‘dronken-bril’ en het doormeten van de fitheid van je lichaam.

Voor velen een andere manier om bezig te zijn met gezondheid – en een inspirerende ervaring, zo bleek uit de positieve reacties!

Gemeente Utrecht ondersteunt Het Gezondste Festival, dat op 5 juli 2015 in Rotsoord te beleven zal zijn. Het Gezondste Festival in het stadskantoor vormde de opmaat naar dit evenement.

Hieronder een selectie van de foto’s; meer foto’s hier.