Programma Het Gezondste Festival 5 juli

Programma 

WELKOM

Festivalsafari – Wat doen al die mensen hier..? – start bij Rotslab

Ga op safari door Het Gezondste Festival. Wat beweegt al die mensen hier toch…? Wat zie je om je heen en waarom is er hier eigenlijk dit festival..?

Water, water, water… – Het wordt warm! We zorgen voor verkoeling!

Met onder andere waterballon-volleybal, waterpistolengevecht, tuinsproeiers – en natuurlijk water om te drinken…!!!

MOVE – Wat prikkelt jou om meer te bewegen?

Sambacaxi – Swingen op sambamuziek – Nieuw Rotsoord

Direct nadat het peloton zondag 5 juli de kinderboerderij is gepasseerd, roert Sambacaxi de trommels voor een denderend samba-optreden.

Tour d’OculusVirtual reality-fietsen met een Oculus Rift 3D-bril – Rotslab

Doe een 3D-bril op en stap op de VR-fiets van Front404. Stunt over het parcours en word volledig opgeslokt door de digitale omgeving.

Dansen op de FransenFranse chansons  – Nieuw Rotsoord

Franse chansons o.l.v. Nico van Asdonck, met daarna een ontspannen schouder-nek-massage.

Complimenten Cardio Laat je toejuichen tijdens het bewegen! – Rotslab

Ervaar wat complimenten met je doen tijdens het sporten. Hoe snel raak jij uitgeput als een massa mensen je aanmoedigt? Op onze fietsinstallatie ben je alleen een ster als je blijft fietsen!

Timmeren bij TafelboomNatuur, techniek en beweging komen samen – Tafelboom

Bij Tafelboom hakken, timmeren en zagen we ons een weg naar beweging via een mooie combinatie van natuur en techniek: samen maken we een nieuw houten hek. Fysieke handelingen met analoge techniek als deze worden niet als ‘eng’ ervaren, maar waarom denken we dit vaak wel als het om digitale techniek gaat?

Tour déjà vuHerleef de tijdrit van de Tour d’Utrecht met de Tacx -Rotslab

Fiets achter Lars Boom aan en vergelijk jouw tijd met de echte wielrentoppers. Het nieuwe sporten, of weegt het niet op tegen de frisse buitenlucht?

Go APESpeelse beweeginstallaties: duurzaam en gezond – Rotslab / schoolplein Kentalis

Hoeveel energie wek jij op? De (water)installaties van Go APE zijn leuk, intensief en gezond.

MOOD – Heb jij invloed op hoe je je voelt?

Brain Games- kan jij een drone besturen met je hersenen? – Rotslab

Kun jij een drone aansturen met je brein? Of je vrienden verslaan als het op concentratie aan komt? Met de Mindwave hersensensoren brengen we denksport op een vernieuwende manier in praktijk.

VirtualRelax – Meditatie in een virtuele wereld – Boomgaard Nieuw Rotsoord

Toe aan ontspanning? In onze virtual-reality loungehoek in de boomgaard van Nieuw Rotsoord kun jij je even afsluiten van de buitenwereld en tot jezelf komen door alleen je telefoon en een kartonnen bril. Kruip in een hangmat en genieten maar.

App Recept Maak een eigen app recept voor de zomer! – Rotslab

Hoe hard ben je aan vakantie toe? En welk land en type reis past het beste bij je mentale doelstellingen? Samen met je mentale reisleider van medialab SETUP maak je een plan voor de zomer. Van welke landen gaat jouw hart sneller kloppen? Maakt het leren van een tweede of derde taal gelukkig? Meet je huidige stressniveau, stel doelen en ervaar na je vakantie het verschil!

Hartconsult – Beïnvloed je hart en maak de juiste keuze – Rotslab

Meet je hart-coherentie, ervaar hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen en wat dat doet met de mate van ontspanning en het maken van betere keuzes.

Peins je brein Houden jouw hersenen je voor de gek? – Boomgaard Nieuw Rotsoord

We denken vaak dat wat we zien ook echt waar is, maar dit is niet altijd zo. Door interessante oefeningen kun je in de boomgaard van Nieuw Rotsoord kijken hoe jij jezelf voor de gek kunt houden!

AlcoholbrilWat kun jij nog als je brein onder invloed is..? – Rotsoord / schoolplein Kentalis

De ‘alcoholbril’ simuleert de effecten van alcoholgebruik op je lichaam. Kun jij met bril op nog recht lopen of een parcours afleggen…?

FOOD – Weet jij wat je eet?

Candy Insect GirlEet een lekker portie sprinkhanen – Nieuw Rotsoord en omgeving

Insecten zijn een uitstekende bron van dierlijke eiwitten en de productie is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vlees. Denk jij dat dit het vlees van de toekomst is? Proef een insectje bij onze charmante Candy Girl en beoordeel!

Do-It-Yourself Food – Maak je eigen gezonde eten – Tafelboom / JannekePanneke

Maak onder leiding van Janneke Panneke de heerlijkste gerechten – voor jezelf, je ouders of geliefde. Opeten mag!

WildplukkenPluk, verwerk en eet! – Nieuw Rotsoord

Arda van Helsdingen van Wildplukken Utrecht een workshop wildplukken. Leer hoe je een lekkere pesto maakt van bloemen en planten uit je omgeving.

Foodscapes – Maak een schilderachtig eetlandschap – Rotslab

Als we gezonder en duurzamer willen leven dan moet een deel van ons eetpatroon de komende jaren op de schop. Maar wat niet helpt is dat elk voedselboek iets anders vertelt. Tijd dat we de toekomst van voedsel aan jouw verbeeldingskracht overlaten: hoe ziet het voedsellandschap van 2030 eruit?

Pesto ProeverijJe zelfgeplukte lunch – Tafelboom, JannekePanneke

Pluk je zelf kruiden en geniet er later van als heerlijke pesto! Biologische cateraar Janneke Panneke helpt jou om een lunch van puur natuur te maken.

Honingproeverij – Een kijkje in de bijenkorf – Nieuw Rotsoord

Bijen zijn onmisbaar voor de bestuiving in de natuur. Bovendien is honing het ondergewaardeerde medicijn van nu. Werkt beter dan een slaapmiddel!

ToekomstvoedselNatuur of techniek: proef je eigen weg – Rotslab

Hoe zie jij die toekomst van voedsel? Eten we insecten of leven we op vloeibaar eten? Doe mee met de (w)eet smakelijk-workshop en bepaal je eigen pad door het eten van de toekomst te proeven.

Happy Drinks – Alcohol vrije cocktails – Rotslab / schoolplein Kentalis

Het is geen fris, het is geen alcohol, het is alcoholvrij met een kick. Een nieuwe categorie in het alcoholvrije aanbod. Happy Drinks is anders. Het is leuk, het is spannend, het is cool, het zijn cocktails met een kick.

Theemakerij – Maak je eigen thee – Nieuw Rotsoord

Stel je eigen thee samen met bloemen en kruiden uit de theetuin van Nieuw Rotsoord.

Datum: 5 juli, 12:00 – 18:00 uur
Locatie: Rotsoord, Utrecht

Laat weten dat je komt!